Ny Bergenspartner: Bergen Ombrukssentral – Bergen

Ny Bergenspartner: Bergen Ombrukssentral

Bergen ombrukssentral er ny samarbeidspartner med Bergen Håndball. Erik Bjørnsen i Bergen Håndball forteller at dette samarbeidet egner seg spesielt godt. Les hvorfor i saken.

Tidligere i vår ble Bergen Ombrukssentral en del av Bergen Håndball sponsornettverket. Iben Hvidsten var på plass ved Hamreveien hvor førstnevnte har overtatt lokalene til statens vegvesen, og planlegger utbygging av store lagerhus.

Daglig leder i Bergen Ombrukssentral, Joakim Eikeland Hordvik, forteller at de er i en prosess med byggesøknad for tomten som ligger i Hamreveien 250. Samtidig jobbes det med konsepter for sirkulering av brukte materialer og overskuddsvarer, tilbud om mellomlagring og andre tjenester som fremmer sirkularitet. I denne fasen er vi spesielt interessert i å ta imot overskuddsvarer som bedrifter ikke får brukt og/eller støver ned på internlagre.

– Bergen Ombrukssentral inngår samarbeid med Bergen Håndball fordi de skryter av «regionens råeste sponsornettverk», som vi håper å dra nytte av i tiden som kommer. Vi vet det er mange relevante aktører som er medlem allerede. I tillegg er vi patriotisk opptatt av å støtte lokale storheter som Bergen Håndball. Det skulle bare mangle at det som kan bli Norges største ombrukssentral er med på laget og fremmer våre felles verdier om bærekraft!

Erik Bjørnsen i Bergen Håndball forteller stolt at samarbeidet med Bergen Ombrukssentral er spesielt på flere måter.

– Først og fremst er det gledelig å nok engang se at vi er en attraktiv samarbeidspartner der ute. Vi jobber knallhardt hver dag for å skape muligheter for våre samarbeidspartnere og ønsker å fremme for lokal handel fra hverandre. For det andre er det gøy å få inn en samarbeidspartner som Bergen Ombrukssentral som har økt satsing på bærekraft. Det er noe som vi selv verdsetter høyt og bruker mye tid på i det daglige. Kanskje en har sett at vi i år spilte blant annet med FN-bærekraftsmål på drakten?

Bergen Ombrukssentral AS ble stiftet høsten 2022 av daglig leder Joakim Eikeland Hordvik og investor og styreleder Ole Peter Duus. Målet er å etablere 5000 kvadratmeter med lager- og logistikkfasiliteter som skal legge til rette for sirkulering av brukte materialer og overskuddsvarer. Hensikten er å bidra til FNs bærekraftsmål gjennom å redusere avfall, press på naturressursene og CO2-utslipp. Våre tjenester vil hjelpe kunder med å forbedre klimagassregnskap, oppfylle krav til klimasertifiseringer og gi positive synergier for miljøet og bedriften.

Ta kontakt på e-post og telefon: joakim@bergenombruk.no / +47 404 18 397. Vår største konkurrent i dag er avfallscontaineren. Hjelp oss med transformasjonen til en sirkulær økonomi. Les mer om Bergen Ombrukssentral her.